Laden Evenementen

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je dagelijkse stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust en stilte? Dan is deze verstilde en adem bevrijdende retraite iets voor jou – het verdiept direct je welzijn!

Bewust ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen. Ook om weer op adem te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens deze ontspannende retraite kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én levenskrachtig te blijven voelen thuis.

 

Adem en stressvermindering

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

 

Tijdens deze retraite leer je meer over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress. Je leert stress herkennen in je lichaam. Ademcoach Jasmijn Koelink laat je kennismaken met de meest effectieve en bewezen ademhalingstechnieken die je welzijn vergroten. Daarnaast zijn de tools concreet, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen – alleen maar voordelen.

 

Voordelen van ademhalingsoefeningen

  • vermindert stressniveau
  • vermindert depressie en angst
  • verbetert immuunsysteem
  • verlaagt bloeddruk
  • verbetert spijsvertering
  • ondersteunt afvallen
  • ondersteunt bij fysieke pijn
  • geeft betere nachtrust
  • geeft focus en rust – kalmeert de geest
  • verhoogt creativiteit en levenslust

 

En je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt, het vraagt slechts jouw aandacht. Wordt na deze vijfdaagse een actieve deelnemer van je ademhaling en voel je in enkele minuten beter.

 

Dagschema

Stilte is één van de hoofdingrediënten van dit programma. Stilte is een waardevol instrument -net als je adem- om meer te zien, horen en te voelen dan in je ‘normale’ leven. Van donderdagochtend tot zaterdagavond verblijf je in stilte. (Tijdens de gezamenlijke sessies praten we uiteraard wel). Elke dag bestaat uit een meditatieve ochtendwandeling, twee gezamenlijke sessies en een optionele avondsessie. In de middag en avond is er volop ruimte om de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren, te lezen, genieten van de kloostertuin, te wandelen of te rusten. Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen.

 

Tijdens deze vijfdaagse is er een eenmalige (en optionele) sessie over The Work van Byron Katie. Deze methode van zelfbevraging is inmiddels een onmisbaar onderdeel van Jasmijn’s leven. Tijdens deze sessie kun je ermee kennismaken. Van 7-9 augustus (inschrijving binnenkort open) kun je in het Klooster een heel weekend hierin duiken.

 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

 

‘Jasmijn heeft een rustige, fijne stem. Heel deskundig en zorgzaam in haar aanpak.’ 

‘Jasmijn biedt rust, volledige aandacht en vriendelijkheid. Ze pakt alles begripvol op.’ 

‘Jasmijn is aanstekelijk enthousiast, duidelijk in aanwijzingen, ondersteunend en belangstellend.’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘Jasmijn’s sessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien.’

 

Je deelname heeft een rimpeleffect: het Beloofde Varkensland

Schrijven betekent een grotere wereld toelaten. Elk jaar ondersteunt het Klooster Huissen daarom samen met Jasmijn een goed doel. In 2020 is dat Het Beloofde Varkensland, een plek in Amstelveen waar afgedankte dieren uit de bio-industrie mogen leven ‘totdat ze erbij neervallen’. Dit fantastische initiatief van Dafne Westerhof biedt een mogelijkheid voor mensen, scholen en bedrijven om kennis te maken met de dieren die in Nederland op enorme schaal (meer dan anderhalf miljoen dieren worden in ons land per dag geslacht) gegeten worden.

Namens jou doen Jasmijn en het Klooster Huissen een financiële bijdrage aan het Beloofde Varkensland. Ook heb je de mogelijkheid om samen deze bijzondere plek te bezoeken! Op een nader bekend te maken datum in 2020 kan je meegaan voor een workshop.

Bekijk dit filmpje om alvast kennis te maken met het Beloofde Varkensland.

Je kunt je steun structureel maken door vriend te worden van het Beloofde Varkensland!

Ik schrijf me in voor dit programma

Je kunt je inschrijven via de website van het Klooster Huissen. Daar vind je ook meer informatie over o.a. prijzen en kamertypen.

Word lid van de speciale Facebook groep en blijf op de hoogte van de schrijfprogramma’s in het Klooster Huissen

 

Over Jasmijn Koelink:

Yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnYoga.com kun je direct beginnen.

Jasmijn-Yoga-contact-header

Optioneel vervolg:

Het is van harte aan te raden om naast deze retraite het geliefde schrijf- en stilteweekend onder begeleiding van schrijfster Geertje Couwenbergh en Jasmijn te volgen (22-24 mei of 13-15 november).

Of hun gloednieuwe programma ‘vraag jezelf vrij’ 7-9 augustus. Tijdens dit weekend leer je met een concrete methode stressvolle gedachten herkennen en bevragen. Het resultaat is de ervaring van een nieuwe, meer begripvolle en vreugdevolle wereld.